Dagligdagen

Morgen:
Kl. 7.00 åbner en af pædagogerne børnehaven. Kl. 7.30 møder den næste medarbejder. Mellem kl. 7 – 9 bliver alle børn modtaget i Legestuen. Langsomt åbner vi resten af huset i takt med, at flere børn og personale kommer. Kl. 8.00 er hele stueetagen i brug. Om sommeren går vi også i haven inden kl. 9.00. Der bliver leget, drukket te og lavet dej til eftermiddagens brød og evt. maddage. Rygsække bliver pakket til dagens udflugter.

Formiddag:
Kl. 9.00 samles alle børn, personale og de forældre, der har tid, i en rundkreds på legestuen. Et barn tænder lysene i midten og ugens eventyr, sange og fingerlege starter. Det er en kort koncentreret rundkreds, ca. 15 – 20 min., som alle sætter stor pris på. Vi kan være op til 60 børn og voksne. Rundkredsen har mange funktioner. Se mere om det i vores pjecer. Rundkredsen slutter med en bestemt sang og alle børn fordeler sig i deres respektive grupperum til dagens faste aktivitet. Først spiser vi knækbrød og drikker vand. Herefter går hver gruppe i gang. Det kan være kunstneriske aktiviteter, rytmik, maddag, udflugt, teater, sanglege og leg i haven.

Eksempel på en ugerytme om formiddagen:
Mandag: Turdag.
Tirsdag : Kunstnerisk aktivitet.
Onsdag : Rytmik, musik bevægelse.
Torsdag: Maddag.
Fredag : Havedag, ofte fælles hele huset. Der holdes møde og laves forberedelser, fx til næstkommende årstidsfest.

 

 

 

Frokost:
Børnene får økologisk mælk og vand til frokost. En gang om ugen har alle grupper maddag. Forældrene betaler 20,- om ugen. Børn og voksne køber ind og laver mad i fælleskab. Ca. kl. 11.30 samles børnegruppen igen til borddækning og lille samling, inden de sætter sig til bords. Madpakkerne pakkes ud og de spiser sammen. Når en stor del af børnene er færdige, sætter børnene deres glas og tallerken på køkkenbordet. Herefter begynder historielæsningen. Børnene, der skal sove, går i soverummet ved 12-tiden.

Eftermiddag:
Kl. 13.00-15.00 leger børnene i haven, hele året rundt også i regnvejr. Forår, sommer og efterår, er de ofte ude i haven resten af dagen. Kl. 15.00 får børnene udskåret frugt og hjemmebagt brød. De får vand til frugten. Frugt og brød bliver stående til fri afbenyttelse resten af eftermiddagen. Om vinteren er vi inde de sidste to timer. Her sætter vi byggelege i gang og finder spillene frem. Der er primært tale om rolige aktiviteter, da børnene på dette tidspunkt er ved at være trætte.
Børnene leger på tværs af grupperne om eftermiddagen.
Der er altid personale sammen med børnene, både ude og inde.
Det meste af personalet er tilstede imellem kl. 9 – 13. Imellem kl. 16.00 – 17.00, er der minimum to voksne tilbage. En pædagog og en medhjælper.

 

Skovgrupperne har deres egen rytme:
Efter rundkredsen går skovgrupperne til deres rum og pakker sammen. Der er afgang imellem kl. 9.30-10.00. Knækbrød og vand spises på turen.
Grupperne kan i perioder gå til det samme sted, og i andre perioder har de forskellige steder de tager hen. Ofte har de en strandtur om ugen, eller tager en tur til Vedbæk havn, hvor de køber fisk ved fiskerbådene. På skovgruppernes maddage tilberedes maden altid over bål ved den nærliggende bålplads på engen.
De skal senest være hjemme kl. 14.30. Om sommeren går de i haven og leger resten af dagen. Om vinteren er der frugt og leg indenfor. Grupperne tager også på længere udflugter f.eks. til Møns klint, Lejre forsøgscenter og Vikingeskibsmuseet. Læs mere om vores Skovliv i vores "Skovpjece".